Campagne Fietsmodus

U kent het allemaal: jongeren, die druk append en bellend over straat fietsen. Dit is niet zonder risico: bij maar liefst een op de vijf ongevallen met jongeren speelt smartphonegebruik een rol, en het gebruik van de smartphone om berichten te lezen vergroot de kans op een ongeval 25 keer. Alle reden dus om jongeren te bewegen dit minder te doen. Dit is de achtergrond van de landelijke campagne "Fietsmodus".

 algemeen 200x200

De app Fietsmodus

Centraal in de campagne staat de app Fietsmodus. Met deze app kunnen jongeren de kilometers registreren, die ze fietsend afleggen zonder de smartphone te gebruiken. Met de aldus gespaarde kilometers dingen ze mee naar fraaie prijzen. Dit is mogelijk dankzij een bijzondere samenwerking tussen het Ministerie van IenM en een aantal providers.

Extra impuls in Zuid-Holland

Gezien het belang van het onderwerp besteden ROV-ZH en de Zuid-Hollandse verkeersveiligheidsambassadeurs  extra aandacht aan de campagne door inzet van enkele onder jongeren populaire vloggers, een oproep aan scholen en actieve communicatie via de media en social media.

Middelen en downloads

Scholen kunnen de volgende middelen bestellen voor de campagne:
* Posters
* Een krijttekening van het campagnelogo voor op het schoolplein.
Geïnteresseerd? Stuur een e-mail aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Let op: gemeenten ontvangen een e-mail met de mogelijkheid specifieke campagnemiddelen te bestellen via Weevers.

Daarnaast zijn de campagnevideo, banners en teksten binnenkort te downloaden op deze pagina.

Verkeerslessen over het thema

Ervaringsgerichte lessen kunnen een belangrijke bijdrage leveren aan het besef bij jongeren, dat fietsen met mobiel moeilijker en riskanter is. De module Voortgezet Fietsvaardig voorziet in deze lessen. U leest er meer over op deze pagina.

Meer weten?

Neem contact op met Bas van Toledo of Ada Aalbrecht via het ROV-ZH, 070-4416200.