Modules

startscherm-knalrood_2

KnalRood - NS

Onderwerp:
  • Openbaar vervoer
Werkvorm:
  • Kennis
Uitvoerende:
  • Gastdocent

Het beroep machinist is als een spannend jongensboek: 90 bladzijden van het boek laten de leuke kanten van het beroep machinist zien en vertellen wat ze allemaal tegenkomen op de verschillende tijdstippen van de dag. Helaas zijn er ook 10 zwarte bladzijden; hierin staan de minder leuke belevenissen in beschreven. Bijna dagelijks hebben machinisten, hoofdconducteurs en servicemedewerkers te maken met onveilige situaties waarin met name jongeren een hoofdrol spelen.

Poster Knalrood

KnalRood is een twee uur durend voorlichtingsprogramma voor jongeren van 10-13 jaar. Twee machinsten in uniform bezoeken de brugklassen van het voortgezet onderwijs. Doel van de voorlichting is het bespreekbaar maken van spelen langs de spoorbaan, stoerdoenerij en onbezonnen en gevaarlijk gedrag op en nabij de spoorbaan en overgang. Denk hierbij aan overlast in de vorm van spoorlopen of gevaarlijke spelletjes bij spoorwegovergangen en op/langs de rails. Maar ook aan groeps- en pestgedrag, intimidatie, agressie en mishandeling.

Poster Knalrood

Alle scholen in de nabijheid van een spoorwegovergang, station of spoorbaan, kunnen gebruik maken van één van de Luisteris voorlichtingspakketten. Dit geldt ook voor scholen met leerlingen die dagelijks met hun fiets een spoorwegovergang moeten passeren.

De voorlichting wordt verzorgd door twee machinisten in uniform. Het programma bestaat uit een rollenspel, educuatieve film en waargebeurde verhalen van de machinisten.

Wat doet de school?
Het is de bedoeling dat de docent aandacht besteedt aan het onderwerp. Dit kan aan de hand van de docentenhandleiding die men kan aanvragen.

Meer informatie: luisteris.com of bij uw accountmanager of ROV Zuid-Holland

Downloads en meer

Uw regiocontactpersoon

Bent u geïnteresseerd in deze modules? Neem dan contact op met de contactpersoon in uw regio.